Luksuzni hoteli na plaži

Royal Alhambra Palace 5* hotel (Side, Turska)letovanje 2018. godine

Lokacija: Çolaklı, na svojoj plaži, oko 9km od centra Sidea, oko 14km od Manavgata, oko 50km od centra Antalije, oko 40km od aerodroma Antalija.

Usluga: Usluga u hotelu je Ultra all inclusive, samoposluživanje – izbor više jela prema hotelskim pravilima u glavnom restoranu: doručak, kasni doručak, ručak, večera. Neki od glavnih obroka se služe i u Snack i Bistro restoranima. U konceptu su: dijetalni i dečiji meni, tematski meni, snack resotran, užine, turske palačinke i poslastičarnica u određenom delu dana, lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, a la carte restoran jednom u 7 dana uz rezervaciju, sladoled tokom večere, topli napici, fast food…. Plaćaju se: a la carte restorani (obavezna rezervacija dan ranije), uvozna alkoholna i bezalkoholna pića, premium pića, flaširana vina, sokovi od sveže ceđenog voća.

Luksuzni hoteli na plaži

Sadržaj objekta: Hotel je deo lanca Stone Group Hotels i zauzima 60.000m2 . Otvoren je u junu 2012. godine. Hotel ukupno ima 579 soba od kojih 395 superior standardnih, 46 family soba sa konektovanim vratima, 48 dupleks family, 60 Alhambra apartmana, 22 junior apartmana i 3 kraljevska apartmana. Postoji i 5 soba prilagođenih osobama sa posebnim potrebama. Hotel ima glavni restoran, “Snack“ restoran, “Bistro“ restoran, 5 à la carte restorana (italijanski, turski, restoran sa kuhinjom Dalekog istoka, riblji i meksički restoran), 7 barova (“Lobby“, “Pool“, “Beach“, “Aqua“, “Snack“, “Amphi“ i “Disco Bar“), poslastičarnicu i diskoteku. Za decu tu je mini klub (04 – 12 god.) okružen dečijim bazenima sa toboganima, luna parkom i igralištem. Plaća se: čuvanje dece. Doktor, frizer, šoping centar (juvelir, koža, market, butik…), fotografska radnja, servis za pranje i peglanje veša, hemijsko čišćenje, rent-a-car,faks…

Plaža: Hotel ima svoju peščanu plažu. Ležaljke, suncobrani, dušeci i peškiri se ne plaćaju.

Sport i zabava: Veliki otvoreni bazen, 3 bazena sa toboganima, 2 dečija bazena (Water slide i Outdoor pool), zatvoreni bazen (radi od 01.11. do 01.04.), Aqua Park (6 tobogana), luna park, stoni tenis, tenis i oprema, fitness centar, pikado, gimnastika u vodi, dnevne i večernje animacije i programi, živa muzika, Wi-Fi internet u lobiju i sobama (sa ograničenom brzinom i brojem korisnika), odbojka na plaži, aerobik, kursevi plesa, strečing, boćanje, vaterpolo, vazdušna puška, diskoteka. Plaćaju se: internet café, bilijar, igraonica, tenis uveče i oprema, časovi tenisa, kuglanje, kompjuterske igre, svi vodeni sportovi i ostalo van koncepta.

Spa & Wellness: Tursko kupatilo, sauna, hamam, jacuzzi (samo u zimskoj sezoni), sobe za relaksaciju. Plaćaju se: masaže, piling, Spa i tretmani nege lica i tela.

Sadržaj smeštajnih jedinica: Sve sobe imaju balkon, mini bar, ketler, TV sa satelitskim kanalima, WiFi internet, fen, klimu, sef, tepih. Sve sobe su predviđene za nepušače. Superior soba (40 – 46m2). Family soba (72m2) se sastoji od dve spavaće sobe povezane vratima. Dupleks Family soba (80m2) je na sprat i nema vrata između prostorija. Plaćaju se: room service, bade mantil i papuče (dobijaju se na zahtev), telefon.

Web adresa hotela: www.royalalhambrapalace.com

Dodatne fotografije hotela: pogledajte OVDE

TripAdvisor rejting: pogledajte OVDE

Komentar putnika: Prelep hotel, prijatan boravak, ali i nekoliko pravih razočarenja! Odseli smo tri noći u ovom hotelu u junu 2014. Hotel je veoma luksuzan i vrlo dobro opremljen. Sobe su bile prelepe, sve okolo je bilo čisto. Zaista standard od pet zvezdica. Međutim, kvalitet usluge je svakog dana bio drukčiji i svakako nije za pet zvezdica. Osoblje je bilo veoma srdačno, ali postoji ogromna jezička barijera. 90% osoblja u hotelu ne govori engleski. To veoma otežava komunikaciju i povremeno bi bilo frustrirajuće. Neki članovi osoblja se nisu ni trudili da nam pomognu upravo zbog toga što ne govore engleski. Posetioci hotela su uglavnom Rusi, Nemci i Holanđani. Kao Engleskinja osećala sam se kao manjina, što mi nije problem, međutim, osoblje hotela se u potpunosti orijentisalo na njihove kulture, ne zanimajući se uopšte o Englezima kao posetiocima ili drugim nacionalnostima. Nemam ništa protiv tih nacija, ali delovali su kao da sebe smatraju superiornijim od drugih, što je najčešće bilo vrlo neprijatno. Ja sam karipskog porekla i bilo mi je vrlo neugodno jer me je većina posetilaca stalno posmatrala. Ali sam se dosta trudila da mi to ne upropasti odmor jer je Turska lepa zemlja, turski narod je prelep i sam hotel je bio veoma dobar. Hotel ne predstavlja Tursku i njenu kulturu na pravi način. Hotelski objekti su bili fantastični. Takođe i na plaži koja je bila savršena. Bazen, spa, teretana, dečiji klub, zabavni park i uopšte zabava je bila odlična. Tim animatora je bio vrlo dobar i podjednako je bio posvećen deci koliko i odraslima. Žurke na plaži i predstave u amfiteatru su svake večeri bile odlične. Međutim, moraćete da izdvojite malo više za a la carte restorane, spa, igraonicu, a i hotelske prodavnice su veoma skupe. Hotelski Wi-Fi je bio vrlo loš. Nekim danima bi radio, a najčešće uopšte nije. Hrana na glavnom bifeu je bila osrednja. Bila je prilično raznovrsna, ali se često ponavljala. Posle tri dana bi vam se smučila! Da biste mogli da uživate morate da rezervišete a la carte restoran. Rezervacija je besplatna tokom prve nedelje, a nakon toga košta 15 funti po osobi. Sve u svemu, lepo i prijatno iskustvo, međutim, osoblje i ponašanje gostiju me je strašno razočaralo. Ne bih ponovo došla u ovaj hotel. Bila sam u turskim hotelima sa četiri zvezdice koji su ostavili bolji opšti utisak nego Royal Alhambra Palace. Nadam se da će vam pomoći ovaj prikaz. (komentar je napisan 31.07.2014.)

Plaza

Hotel ima svoju 300m dugu peščanu plažu sa jednim dokom. Suncobrani, ležaljke, dušeci i peškiri se ne plaćaju.

Plaća se: iznajmljivanje posebnih paviljona na plaži.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *