Najbolje ponude Turska

Arcanus Side Resort 5* hotel (Side, Turska)letovanje 2018. godine

Lokacija: Side – Sorgun region, oko 5km od mesta Side, oko 75km od aerodroma u Antaliji.

Usluga: Samoposluživanje, izbor više jela u toku dana po hotelskim pravilima: doručak, ručak, večera, užine, kasni noćni bife, sladoled, sveže ceđeni sokovi u vreme doručka, a la carte restorani jednom u toku boravka uz rezervaciju, lokalna alkoholna I bezalkoholna pića. Hotel poseduje a la carte restorane: turski, italijanski, riblji i meksički. Disco Bar je otvoren određenim danima. Plaća se: luksuzna uvozna pića, specijalna vina, sva flaširana i konzervirana pića, sveže cedjeni sokovi van doručka, room service.

Najbolje ponude Turska

Sadržaj objekta: Arcanus Side Resort je odličan hotel na peščanoj plaži, udaljen samo 5km od centra Sidea. Resort ima ukupno 463 sobe, 293 standardnih soba, 151 sobu sa krevetima na sprat, 14 porodičnih soba, 5 soba za osobe sa posebnim potrebama. Lekar, čuvanje dece, vešeraj i hemijsko čišćenje, frizer, telefon, faks, internet, prodavnice, rent-a- car. WI-FI internet je besplatan u lobiju i delu pored bazena sa ograničenom brzinom i brojem korisnika.

Plaža: Hotel poseduje svoju peščanu plažu. Suncobrani, ležaljke, dušeci i peškiri su besplatni za goste hotela.

Sport i zabava: Otvoreni, zatvoreni bazen (radi samo u toku zime), bazeni za odrasle i decu, 2 vodena tobogana, fitness centar, teniski teren sa opremom, stoni tenis, odbojka na plaži, brojni kursevi (ples, jezici) bilijar, internet cafe i PS, zabavni programi u toku dana, takmičenje na plaži i pored bazena, večernji šou program, živa muzika nekoliko puta u toku nedelje, mini klub za decu od 4 – 12 godina, Junior klub za decu od 12 – 16 godina sa raznim aktivnostima i programima. Plaća se: vodeni sportovi, osvetljenje za teniski teren, časovi tenisa, kompjuterske igrice.

Spa & Wellness: Tursko kupatilo, sauna. Plaća se: masaže, Spa centar.
Arcanus Side Resort hotel Side Turska

Sadržaj smeštajnih jedinica: Standardna soba: kupatilo, balkon, spavaća soba sa garniturom za sedenje, postoji mogućnost dodavanja kreveta na rasklapanje, fen, klima, telefon, mini bar (sokovi I voda se dopunjavanju dnevno), sef, tepih, SAT TV. Standardna soba je površine 21 m².

Web adresa hotela: www.arcanushotels.com

Dodatne fotografije hotela: pogledajte OVDE

TripAdvisor rejting: pogledajte OVDE

Komentar putnika: Prijateljica i ja smo se upravo vratile sa sedmodnevnog boravka u hotelu Arcanus u Sideu. Sam hotel je prelep, veoma čist i održavan. Ima veliki izbor hrane, bife-restorana i kafića na plaži, kao i 4 restorana sa odabirom hrane i pića iz jelovnika (a la carte). Zabava je takođe sjajna, dnevne aktivnosti i igre na bazenu, a tim zabavljača je bio odličan sa decom. Međutim, kako se odmor bližio kraju primetili smo nekoliko mana. Iako se ovaj hotel reklamira kao mesto za sve nacionalnosti, očigledno je da glavninu gostiju predstavljaju Nemci. Jedne večeri smo posetili meksički “a la carte” restoran (dobijete besplatno jelo po izboru) gde nam je jedan od kelnera rekao da smo tek druga grupa engleza koje je video u poslednja 3 meseca. U hotelu ne menjaju funte tako da smo morali da sednemo na taksi i odemo u Side (8 evra, 24 turske lire) da bismo zamenili novac. Takođe smo stekli utisak da određene nacionalnosti dobijaju povlašćen tretman u odnosu na nas Britance. Nama su uvalili male papirne čaše za sokove (oboje smo odrasle osobe) dok su drugima davali velike plastične čaše. Nije baš zadovoljavajuće za taj novac. Poslednji problem je nastao pri odjavljivanju iz hotela. Jedan nemac se na recepciji raspitivao koliko se doplaćuje da bi u 3 sobe ostali 3 sata duže od roka za odjavljivanje, tj. do 3 popodne. Rekli su mu da će biti besplatno i da ne mora da brine o tome. Kada sam ja pitala to isto za svoju jednu sobu, tražili su mi da platim 150 evra što nisam želela da uradim zbog razgovora koji sam pre toga slučajno čula! Hotel ima školu za ronjenje koja se nalazi na plaži, gde smo uplatili ronjenje sa kornjačama. Deniz je bila divna i vodila nas je tokom celog događaja. Imamo slike i snimke koji su apsolutno senzacionalni. Čini mi se da smo platili 135 evra ali vredelo je svaku paru. Divan i opuštajući odmor, svima bih preporučila da posete Side. Međutim, ne verujem da ću se vraćati u ovaj hotel zato što mi je ipak draže kada se prema meni odnose ravnopravno. (komentar je napisan 11.07.2014.)

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *